In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Niet kneden brood in vijf minuten per dag

How to Make Artisan Bread in 5 Minutes a Day

Artisanaal brood in vijf minuten

Zoë François en Jeff Hertzberg ontmoetten elkaar in de kleuterklas van hun kinderen en verbonden zich over een gedeelde passie voor eten.
Zoë is een getrainde banketbakker met 20 jaar ervaring in professionele keukens.
Jeff is een arts / consultant die sinds de medische school aan het knutselen was met brood.
Samen ontwikkelden ze een techniek die beantwoordde aan de passie van Zoë voor klassieke Europese smaken en Jeffs toewijding om de gemakkelijkste en snelste manier te vinden om geweldig brood te krijgen.

De resulterende methode, die in 2007 voor het eerst werd gepubliceerd in "Artisan Bread in Five Minutes a Day", is onorthodox.
Ze hebben sindsdien vier extra kookboeken gepubliceerd, maar de meest voorkomende reactie die ze nog steeds ontvangen is scepticisme. Hoe kun je brood maken in slechts vijf minuten? Is dit gewoon een nieuwe no-knead-methode?

"Artisan Bread in Five Minutes" gaat verder dan ongekneed brood, waardoor de actieve voorbereidingstijd nog verder wordt verkort. Het uitgangspunt is simpel: maak een grote partij deeg - voldoende voor vier broden - en bewaar deze in de koelkast voor de komende twee weken. Als je een brood wilt bakken, scheur je een stuk deeg eraf, maak het snel in vorm, laat het rusten en gooi het in de oven.
Vijf minuten actieve tijd en je hebt vers, zelfgebakken brood.

De opslagtijd van de koelkast is uniek in broodkookboeken en wordt mogelijk gemaakt door het ongewoon natte deeg. Door het hoge vocht kan het brood een taaie glutenstructuur ontwikkelen zonder te hoeven kneden. Door de lange opslag kan het deeg een zuurdesemkarakter ontwikkelen zonder gedoe met een zuurdesemstarter. De "Artisan Bread in Five Minutes" -methode geeft ook exacte hoeveelheden voor meel en water maatregelen, in plaats van lezers aan te moedigen om de verhoudingen intuïtief te variëren.

Nu ook als volkorenvariant met allerlei extra's

Baking with Zoë François and Jeff Hertzberg

Zoë François and Jeff Hertzberg met in their children’s toddler music class and bonded over a shared passion for food.
Zoë is a trained pastry chef with 20 years experience in professional kitchens.
Jeff is a physician-turned-consultant who had been tinkering with bread baking since medical school.
Together, they developed a technique that satisfied Zoë’s passion for classic European-style flavors and Jeff’s dedication to finding the easiest and quickest way to get great bread.

The resulting method, first published in “Artisan Bread in Five Minutes a Day” in 2007, is unorthodox.
They’ve since published four additional cookbooks, but the most common reaction they still receive is skepticism. How can you make bread in just five minutes? Is this just another no-knead method?

“Artisan Bread in Five Minutes” goes beyond no-knead bread, cutting down active preparation time even further. The basic premise is simple: make a large batch of dough—enough for four loaves— and store it in the refrigerator for the next two weeks. When you want to bake a loaf of bread, just tear off a piece of dough, quickly shape it, let it rest, and throw it in the oven. Five minutes of active time and you have fresh, homemade bread.

The length of refrigerator storage time is unique among bread cookbooks, and is made possible by the unusually wet dough. The high moisture allows the bread to develop a chewy gluten structure while forgoing kneading. The long storage lets the dough develop sourdough character without fussing with a starter. The “Artisan Bread in Five Minutes” method also gives exact amounts for flour and water measures, instead of encouraging readers to vary the ratios intuitively.

Er is nu ook een volkoren versie beschreven in hun 2e boek

bobo brood - veelgranenbrood - hemp - hennepzaad - cannabis - maanzaad - multigranenbrood - opium - anti-aging - tryptofaan - zuurdesembrood - endorfines - hempolie - chiazaad - chiaseeds - meergranenbrood - vezelrijk brood - broodbakvorm - vitamix blender - granenbrood - guarana - energiepoeder - Synergie Original - Sonja kimpen - Synergie Chia brood - meerbrood - algen - kelppoeder